понедељак, 7. децембар 2015.

MIRKO STOJČINOVIĆ KORAK BLIŽE FOTELJI



Vjerovatno se mnogi koji čitaju ovaj blog pitaju zašto  toliko prostora posvećujem liku i djelu dotičnog gospodina. Nemam nikakvih ličnih animoziteta, govorim o njemu samo kao o pojavi za koju smatram da je pogubna po sve nas zajedno. Radi se o tome da se on i ostali „Stojčinovići“ dovode i postavljaju da odrade prljave poslove, legalizuju pljačku, pomognu u otimanju društvenog i javnog dobra. I to sve po zakonu. On i takvi kao on, doći će na mjesto i istjerati na ulicu poštene i stručne ljude, sve dok na kraju u našoj državnoj upravi ne budu radili samo stojčinovići. A onda će svaka priča o Republici Srpskoj, njenom prosperitetu i boljem životu zadugo biti potpuno bespredmetna.

U međuvremenu Mirko Stojčinović je još jednu stepencu bliže obećanoj funkciji zamjenika republičkog prvobranioca – sjedište Banja Luka. Prošao je, naime, kadrovsku komisiju SNSD-a, iako su protiv njega bili Anton Kasipović, Nebojša Radmanović i Nada Tešanović. Ovo troje se inače ne vole javno suprostavljati svom šefu Baji, ali ovakav gaf nisu mogli ni da mu oćute. Sve im je to naravno bilo uzalud, jer Baja je obećao Budimiru, a Budimiru Stankoviću se ništa ne odbija. 

Preostaje još formalno imenovanje u Narodnoj skupštini RS. Tu se pored već zagarantovane skupštinske većine papaka, računa i na principijelnost opozicije, koja će im pomoći tako što će izaći iz skupštinske sale kada se o tome bude glasalo. Tako niko neće reći ni jednu jedinu riječ protiv lika i djela Dobojlije, uvaženog budućeg zamjenika pravobranioca u Banja Luci. Zahvaljujući Nenadu Stevandiću (personifikaciji odlučnosti i dosljednosti opozicije, njene bespoštedne borbenosti i skupštinskog aktivizma), Mirko Stojčinović će, već koliko sutra, veselo sjesti u dugo maštanu fotelju i početi da rješava nagomilane imovinsko-pravne predmete u korist svojih nalogodavaca.

Nikola Tomašević, častan i nepotkupljiv dosadašnji pravobranilac, moraće da mu preda sve predmete Budimira Stankovića, Slobodana Gavranovića, Borka Đurića itd. , čime će zemljišno-građevinska mafija zaokružiti svoje preuzimanje njima bitnih institucija u Banja Luci.

Нема коментара:

Постави коментар