понедељак, 13. фебруар 2017.

OTVORENO PISMO ANTUNU KASIPOVIĆU, MINISTRU PRAVDE RS



Uvaženi Ministre, 


Pitanje zemljišno-knjižne mafije u RS me posebno zanima i o tome sam često pisao. Posebno mi je zanimljivo bilo zatvaranje mafijaškog kruga imenovanjem Mirka Stojčinovića za zamjenika Pravobranioca RS u Banja Luci. Vidi vezan tekst http://tihomirgligoric.blogspot.ba/2015/11/blog-post.html


Pišem Vam jer ste resorno nadležni, a i sami ste se oglasili povodom skandaloznog i nečuvenog ponašanja dotičnog zamjenika Pravobranioca u Banja Luci, čak i prije nego je od Vas reakciju zatražio Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojčić. 


Meni, a i javnosti, vjerujem, sve izgleda prilično jasno. Samo Vi još ne znate šta Vam je činiti. Iz kuloara, koji su se do sad pokazali prilično pouzdani, sve se glasnije priča da namjeravata da smijenite i Stojčinovića i Danijelu Novaković, Pravobranioca RS. Za Stojčinovića znam da se vraća u RUGIP, a Novakovićeva Vam vjerovatno smeta jer je otvoreno progovorila o tome šta se i kako radi u sjedištu zamjenika i pokrenula disciplinski postupak protiv Stojčina, najboljeg jarana Budimira Stankovića.


U međuvremenu, dok vi razmišljate i arbitrirate, beskrupulozno se nastavlja otuđivanje nekretnina koje su vlasništvo grada i čija vrijednost daleko prevazilaze budžet i grada, pa i RS-a. S tim u vezi, možda bi Vam bilo od pomoći da kao bivši ministar prosvjete (nadležan za sve škole pa valjda i Poljoprivrednu školu) i sadašnji ministar pravde (nadležan za pitanja pravobranilaštva), te kao javna ličnost (i visokopozicionirani pripadnik SNSD-a) odgovorite na sledeća pitanja:


1.       Kakva je bila Vaša uloga u postupku pretvaranja prava raspolaganja u pravo svojine na zemljištu Poljoprivredne škole? Da li ste kao ministar prosvjete, indirektno, bez znanja grada Banja Luka učestvovali u postupku nezakonitog otuđenja gradskog zemljišta sa Poljoprivredne škole na fizička i pravna lica?


2.       Da li ste u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole, preko školskog odbora i direktora Edija Haneša, posredovali da se nezakonito i bez ikakvog rješenja izvrši upis vlasništva u korist Poljoprivredne škole, a potom da Poljoprivredna škola predmetno zemljišto nezakonito mijenja za druge bezvrijedne nekretnine? Ukoliko, pak, niste bili direktno uključeni u ovu aferu, šta ste kao nadležni, resorni ministar učinili da spriječite direktora Poljoprivredne škole i Školski odbor da nezakonito postupi i otuđi zemljište koje je vlasništvo grada Banja Luka?


3.       Da li je i Vaša sadašnja uloga arbitra između Pravobranioca RS i zamjenika Stojčinovića u sukobu interesa, budući da je Stojčinović svojim nezakonitim radnjama svjesno okončao otimačinu zemljišta Poljoprivredne škole, a koja je, prije više godina, započela nezakonitim odlukama Školskog odbora i direktora Edija Haneša?


4.       Da li je tačno da će proizvod vašeg arbitriranja biti smjena Pravobranioca RS Danijele Novaković i zamjenika Mirka Stojčinoviča i zbog čega oboje kada je i sam gradonačelnik Banja Luke za nezakonito postupanje i štetu institucionalno prozvao samo Mirka Stojčinovića?


5.       Da li su najavljene smjene (gdje je Novaković očigledna kolateralna šteta) u stvari skretanje pažnje odnosno prikrivanje tj odustajanje od stvarne istrage o otimačini gradskog zemljišta?


Imajući u vidu da se stalno zalažete za transparentnost, nadam se da ćete to konačno i pokazati i javnost obavjestiti o tome šta ste konkretno učinili. I nadam se da na to nećemo dugo čekati. A ako niste znali Igor Vam se odavno vratio iz Izraela.

Нема коментара:

Постави коментар