уторак, 29. децембар 2015.

Kako od Republike napraviti Bananu?



Najbolji odgovor na ovo pitanje daće vam Dodik lično, ali nije da mu svesrdno ne pomažu svi koji mu svojim činjenjem, ili podjednako nečinjenjem, to omogućavaju.

Vrag je već odavno odnio šalu. Nikome više nije do smijeha, čak ni u ovim pretprazničnim danima, kojima se mogu radovati još samo djeca koja nepokolebljivo vjeruju u Djeda Mraza.

Za nas ostale, vječite optimiste i one koji ne gube nadu, došla su teška vremena. Svaki dan iznova demantuje naše prognoze da dolazi bolje vrijeme, da ovo ne može ovako dovijeka. Da će narod shvatiti, da će se narod pobuniti protiv nepravde i bezakonja koje pokušavaju da ozakone i učine pravdom.

Ili im je stvarno dobro (ima naravno i takvih, pogotovo u administrativnim centrima) ili su stvarno toliko potonuli da im nije ni do čega, pa ni do sopstvenog života i budućnosti.

A ne bi trebalo biti tako. Zajedno nas je k'o pola Beograda. Resursa imamo znatno više. Samo od energetskog sektora i drugih prirodnih resursa mogli bismo da živimo i te kako dobro. 
Ali godišnje nam pokradu par milijardi. Izvuku, isisaju, maznu, klepnu, kako god hoćete. A onda narodu još od bubrega odbijaju. Smanjuju prava, ukidaju i zakidaju gdje stignu.

Slušaju MMF. Ubrzano implementiraju „reformske“ agende. I obračunavaju se sa neistomišljenicima. Ponižavaju žene i radnike u skupštinskim klupama. I to rade s ubjeđenjem i nepokolebljivošću od koje me hvata muka. Nemaju svoje ja, ne treba im. Nemaju svoje mišljenje. I ono je suvišno. Imaju svoje nalogodavce i zadovoljavaju se mrvicama koje im se bace. Sve ostalo ne vide, niti žele da vide.

Otrežnjenje će biti veoma bolno. A stanje još mnogo teže. Zna se zašta služe banane.

Нема коментара:

Постави коментар