среда, 20. јануар 2016.

1:0 ZA MAFIJU



Sve je i dalje bajno u državi Bajinoj. Sve još štima, sve klizi, sve se odvija baš onako kako su i zamislili. Finasijske konstrukcije se zaokružuju, krugovi se zatvaraju. Mile Radišić useljava MTEL u Picinu velezgradu. RUGIP i Pravobranilaštvo RS dobija rukovodni kadar kakav se samo poželjeti može.
Narod je iznjedrio novu kletvu: Da Bog da te neko proglasio kriminalcem, funkcija ti ne gine!
Agencija za državnu mafiju – ADM je 18.01.2016.g. objavila rezultate konkursa za rukovodna radna mjesta u RUGIP-u. Poznata lica, vrijedni pregaoci, iza kojih stoji veliki broj „odrađenih“ važnih predmeta. Sve provjeren, kumski kadar, poslušan i svim mastima namazan.
Tu je, prije svega, Dragan Stanković - SIN, pomoćnik direktora za ekonomsko-finansijske poslove, pravi direktor Uprave i garancija da će sve pare biti spiskane kako i dolikuje na auta, poslovne prostore, koječije usluge, ali sasvim sigurno ne za uvođenje reda u evidencije nepokretnosti. Jer, to definitivno nije nešto što odgovara ekipi koja će naredne četri godine rukovoditi Upravom.
Jednako važan je i novi-stari pomoćnik za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti u postojećem stanju potpunog haosa - Aleksadar Deurić, koji će se svim svojim znanjem i smjelošću zalagati za to da se nikad, ali baš nikad, neće moći pouzdati ni u jedan papir koji Uprava izda u vezi sa bilo kojom nepokretnosti. Za one koji još ne znaju to je lik koji može knjižiti i preknjižavati svačije, pa i vaše nekretnine, kako mu se u tom trenutku učini najkorisnije i  najpogodnije („Autoprevoz“, Poljoprivredna škola, itd.).
Ništa manje nije važna ni „katica za sve“ u liku i djelu Ćane Babić, nove-stare pomoćnice za imovinsko-pravne poslove, jer niko kao ona ne može u oči slagati, sve po svom odraditi, rupu u bilo kom propisu pronaći, sve to suzama zaliti i dobro naplatiti. Nema tog imovinsko-pravnog posla u kome se Ćana neće snaći i pronaći, samo ako joj dopadne šaka. Iako je Baja otvoreno ne voli, ne može bez nje, a ni protiv njenog zaštitinika.
Šta reći o ostalima? Ništa posebno, sem da će i Srđan Radulj - novi zamjenik i Vojin Bera - pomoćnik za pravne i opšte poslove (ako ga ne potuče na sve spremna Danijela Domazet) i Nenad Bajić - pomoćnik za geodetske poslove i Velibor Vitor - pomoćnik za geoinformacione tehnologije, raditi sve što se od njih bude tražilo i da neće predstavljati nikakav problem zemljišno-knjižnoj i građevinskoj mafiji da dovrši ono što je započela.
Da zaključimo, nakon što je Predsjednik Republike odlučio da sredi stanje u RUGIP-u i razračuna se sa kriminalom u ovoj važnoj insititciji, uspjeh je vidljiv na svakom koraku! Projekat sređivanja stanja u evidencijama nepokretnosti uvođenjem jedinstvene evidencije, za koji su dobijeni kredit Svjetske banke i donacija Vlade Švedske, samo što nije – propao! Pare su uglavnom potrošene na auta, poslovne prostore i koješta još neophodno gore pobrojanim pregaocima i njihovim nalogodavcima. Sav najkorumpiraniji kadar RUGIP-a ponovo je na okupu, čeka da ga Vlada RS potvrdi, pa da krene u novi, još uspješniji mandat. Zatvorili su i mjesto zamjenika pravobranioca u Banja Luci u liku i djelu Mirka Stojčinovića i otklonili jedini kamen spoticanja za ostvarivanje interesa svojih bosova. Krug se zatvorio. Mafija još jednom pobjedila. Čišćenje i sanacija terena nakon njih će biti težak i mukotrpan proces!

Нема коментара:

Постави коментар