уторак, 10. мај 2016.

Dobro vam je? Onda ništa



Svoj stav o protestima, kao načinu mirnog i dostojanstvenog ispoljavanja nezadovoljstva onima koji upravljaju svim našim resursima, nedomaćinski troše sve što privredimo i neprestano nas zadužuju (pa nam još to prikazuju kao veliki uspjeh), iznio sam još prije više od dvadeset mjeseci, tačnije 18. avgusta 2014.g. Svi ovi razlozi i dalje stoje:

понедељак, 18. август 2014.

Pet razloga za proteste 

Pet razloga zašto SADA treba javnim protestima pokazati nezadovoljstvo trenutnim režimom i stanjem u koje nas je dovela nesposobna i korumpirana vlast:

Prvi razlog: zato što se oni toga najviše boje i zato što misle da su javne manifestacije nezadovoljstva uspjeli za dlaku izbjeći

Drugi razlog: zato što oni koji su nezadovoljni trebaju da se pogledaju u oči i sami sebe zapitaju – zar ćemo ih stvarno pustiti da nam i dalje vrijeđaju mozak svojim predizbornim trčkaranjem okolo sa plavim kovertama, plastičnim karticama i praznim, recikliranim obećanjima?

Treći razlog: zato što zabijanjem glave u pijesak, niko nikada nije ništa popravio

Četvrti razlog: zato što oni koji su na vlast došli protestvujući po ulicama, a onda se odjednom pretvorili u salonske demokrate, neće sa vlasti otići bez jasne i nedvosmislene poruke sa ulica i trgova

Peti razlog: zato što ćemo im samo javnom demonstracijom nezadovoljstva skinuti samozadovoljne osmjehe sa lica i prekinuti njihova nesuvisla blebetanja o tome kako su njihova djeca bila najbolja na konkursima, kako su njihove firme zakonito dobile poslove i kako bez njih na vlasti nema ni Republike Srpske

Ima i nekoliko novih:

Šesti razlog: zato što su, zakazivanjem kontraprotesta, dotakli dno u svakom pogledu.

Sedmi razlog: zato što očigledno žele da nas zastraše i da svoju krimovladu pretvore u strahovladu (a, to stvarno ni moćnijima nije pošlo za rukom).

Osmi razlog: zato što potcjenjuju našu inteligenciju kada misle da priče o stranim plaćenicima i domaćim izdajnicima piju vode u vremenu facebook-a, instagrama, twittera, itd.

Deveti razlog: zato što ih, da bi im dokazali da griješe, moramo suočiti sa njihovim najvećim strahom – svojim sopstvenim narodom (kojem, po njima, nikad nije bolje bilo).

Deseti razlog: zato što ništa drugo nije niti će ih natjerati da se uozbilje i prestanu da rade to što rade:kradu, lažu i vuku nas u propast, a sebe i svoje potomstvo obezbjediše i za 22 vijek.

Na kraju, pozivam sve one kojima nije dobro sa ovakvom korumpiranom vlasti, da taj svoj stav javno pokažu. A ako vam je dobro, onda stvarno ništa!

Нема коментара:

Постави коментар